... ...
Blog

Tarihten Günümüze Gümüş, Takı Türleri ve Günümüz Gümüş Modası

gemstone-665685_1920.jpeg

Doğal Taşlı Gümüş Takılar

Tarihten Günümüze Gümüş


Gümüş takı ve aksesuarlar hiçbir zaman modası geçmeyecek, zaman aşımına uğramayacak; düğünden baloya, günlük kıyafetten resmi kıyafete, her yerde her tarz kıyafet ile kombin edilebilecek takılardır. Tarihte olduğu günümüzde de gümüş takılar, hem kadın hem de erkekler tarafından oldukça fazla tercih edilen ürünlerdir. Gümüş modasında kadınlar için gümüş takı ve aksesuar yelpazesi bir hayli genişken, erkekler tarafından en çok kullanılan gümüş takılar olarak gümüş yüzük, bileklik ve kolyeler göze çarpmaktadır.

Gümüş şıklığını seven ve gümüş takılar kullanarak zarafetini daha fazla pekiştirmeyi arzu eden bütün kadınlara ve görünüşüne önem veren, imajına dikkat eden tüm erkeklere yönelik olarak hazırlanan ya da kişilere özel olarak hazırlanacak olan gümüş takı ve aksesuarlar, artık çevrimiçi ortamlarda da müşteri beğenisine ve satışa sunuluyor.

Gümüş takılardan hoşlanan herkesin beğenisine uygun tarzda üretim yapan, geçmişten günümüze gümüş modasını müşterilerine geniş yelpazede sunan birçok firma ve çevrimiçi site mevcut. Bu sitelerde her zevke uygun düşentasarımlar, fark yaratan tasarımlar, ilgi çekici ve hoş gümüş takı modelleri birçok kategoride sunuluyor. Tarihi figürler, otantik ve yerel tasarımlar ile daha modern, özgün tarz ve üsluplarda dizayn edilmiş gümüş küpe, gümüş yüzük, gümüş bileklik, gümüş kolye, gümüş tamamlayıcı ürün ve aksesuarlar şık, görkemli, fresh ve bazen de özel olmayı arzu eden, özel hissetmek isteyen kadınların ve imajına önem veren erkeklerin hem geçmişte hem de günümüzde gözdesidurumundadır.

Gümüşün geçmişten günümüze tüm moda akımlarında tercih edilen tamamlayıcı bir unsur olarak kullanılmasının en önemli nedenlerinden biri, gümüşün oldukça esnek yapısı sayesinde hem gece kıyafetlerinize görkem katmak hem de günlük yaşantınızda sadelik ve şıklığı bir arada barındırmak için kullanabileceğiniz bir ürün olmasıdır.


Gümüş Takı Türleri

Gümüş kolye alanında çok şık ve farklı tasarımlar hem tarihte hem günümüzde oldukça göz dolduruyor. 925 ayar gümüş, altın kaplama, firuze, sedef ve zirkon taşları kullanılarak tasarlanan kelebek motifi şeklindeki kolyeler; sade, şık, naif tek taş kolyeler; kar tanesi biçimindeki kolyeler, melek kanadı motifindeki kolyeler, gümüş modasında en çok tercih edilen türler arasında gösterilebilir.

Ayrıca Fatma’nın Eli denilen yeni bir tarz, Arapça ‘vav’ harfi şeklindeki kolyeler, sevgililerin en çok tercih ettiği sonsuzluk kolyeleri, nazar şeklinde kolyeler ve kalp şeklindeki kolyeler yine gümüş modasında sıkça tercih edilen diğer ürünler. Bu değişik tarz ve modeldeki gümüş aksesuarlar hem kendiniz hem de başkalarına alacağınız hediye fikirleri için oldukça çekici olacaktır. Sadece gümüş yüzük değil, gümüş bileklikler de hem erkekler hem kadınlar tarafından çokça tercih edilen bir gümüş takı türüdür. Taşlı ya da taşsız bileklikler, su yolu şeklindeki gümüş bileklikler, şahmeran adı verilen bileklikler, şambala tarzı bileklik modelleri ve bunların dışında erkekler için tasarlanmış birçok model mevcut.


Günümüz Gümüş Modası

Günümüz gümüş modası, yeni kurulmuş firmaların ürettiği makine yapımı aksesuarlardan el yapımı, kişiye özel som gümüş mücevherlere kadar geniş bir yelpazeye sahiptir.

Ayrıca, bazı tanınmış isimler sokak tarzı giyimlerini baştan ayağa gümüş patlatmaları ile tamamlamayı tercih ederek gümüş modasının genel eğilimini ele geçirmiş bulunmaktadır. Baştan ayağa tam astronot tarzına girmeden metalik dokunuş denemeleri tavsiye edilmektedir. Özellikle parlak bir çizme güvenli durmaktadır, bu Rihanna onaylı bir tarzdır. Gümüş basit kıyafetleri de süsler, düz beyaz tişört ve gümüş pantolon ile kombini tamamlayabilirsiniz, bu ise daha çok Jonathan Anderson tarzı. Ancak dikkatli olunması gereken bir nokta da var ki: Gümüş işi yaparken, gümüş modasına yön verirken cılız ve takviyeli deri parçalar, oldukça ucuz gözükebilir, bu gibi hatalardan uzak durmak gerekir.

Kişiselleşmiş Takılar

Gümüş yüzüklerde özellikle günümüzde daha çok olmak kaydıyla tuğra, ay yıldız, çeşitli simge, sembol ve logolar, Osmanlı’yı sembolize eden motifler ve benzeri görseller kullanılmaktadır. Bu yüzüklerin hem taşlı hem taşsız tasarımları günümüz gümüş modasındaki yerini almış bulunuyor. Tasarlanan tüm bu modeller kişiye özel olarak dizayn edilen baskılar yoluyla çok daha fazla kişiselleştirilmektedir. Böylelikle de yüzük tek başına o yüzüğü takan kişiye ait bir model haline gelerek günümüz gümüş modasına farklı bir bakış açısı katmış oluyor.

Ayrıca, yüzük takmayı seven sözlü, evli, nişanlı çiftler ya da sevgililer için sevginin ve bağlılığın sembollerinden biri olan kalp; veya eşin, partnerin isminin yazılması gibi özel tasarım yüzükler de elde etmek mümkündür. Böylelikle de çift yüzüğü tasarımları adı verilen bir akım günümüz gümüş modasında doğmuş oluyor.

Erkek gümüş yüzük tasarımlarında kullanılan arma, logo içeren taşlı ve taşsız modeller yüzüğün zaman aşımına uğramasını engelliyor; onu bir klasik haline getiriyor. Gümüşün asla eskimeyecek olan, solmalara karşı güvenilir yapısına ve özel görünümlere sahip yüzükler yüzüğün kısa bir dönem değil, bir ömür kullanılabilmesine olanak sağlıyor. Bu tarz Osmanlı döneminden izler taşıyangümüş yüzük tasarımları günümüzde erkek modasına şekil veren ana aksesuarlardan kabul ediliyor. Klasik çizgilerden günlük spor tarzlara kadar birçok tarza hitap eden gümüş yüzük çeşitleri, erkeklerin her tarzda ve ortamdaaksesuar kullanmasına olanak sağlıyor.

Ustalık ve zarafet

Bununla birlikte çeşitli firmalar, Osmanlı gümüş yüzükleri, hem bölgelerin otantik yapısını hem de el işçiliğini gümüş yüzüklere yansıtmayı başararak eşi benzeri olmayan ürünleri günümüz gümüş modası dünyasına kazandırıyor. Gümüş erkek yüzüğün yanı sıra, gümüşten yapılmış tespihler, tuğra motifli farklı biçimlerde gümüş setler de değişik tarzda çeşitli yöresel işçilikler eşliğinde harikalar yaratıyor. Bu konuda sektöre yön veren, oldukça tecrübeli, el işçiliğinde ustalık ile zarafeti birleştiren gümüş takı tasarımcıları, kadın erkek herkes için kişiye özel, kişiselleştirilmiş aksesuarlar da üreterek gümüş modasına büyük bir ivme kazandırıyor.

Geçmişten günümüze kadar bu şekilde gelmeyi başarmış olan gümüş modasının içindeki gümüş yüzük, bileklik, kolye, tespih gibi birçok aksesuar arasından ilginizi çekecek, kendinize yakıştıracağınız ürünler mutlaka çıkacaktır. Zevkinize uygun, zarafetinizi ve imajınızı tamamlayacak birçok gümüş aksesuar türüne ve modeline uygun fiyatlarla Asur’dan ulaşabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0
0