... ...
Blog

Hayat Ağacının Anlamı Nedir? Tarihi Nereden Gelmektedir?

Hayat-A%25C4%259Fac%25C4%25B1.jpeg


 Çiçeklerden, yapraklardan doğadan ilham alan takı dünyasında, son dönemlerde Hayat Ağacı Kolye fırtınası esiyor. Tüm takı sever insanların kalbini kısa sürede fetheden bu kolyeler, ister sade tasarımları ister rengarenk taşlı veya sedef modelleriyle olsun tüm kadınların gözdesi.

Hayat Ağacının Tarihi Nereden Gelmektedir?

Yaşam Ağacı Figürü, insanoğlunun kadim tarihi kadar eski bir semboldür. Türk, Mısır, Çin, Hindistan medeniyetleri olmak üzere dünyanın çok çeşitli coğrafyalarında kendine yer bulmuş olan bu figür, ilk anlamıyla hayatı, canlılığı, gerçekçiliği ve yenilenmeyi gösteriyor hatta simgeliyor diyebiliriz. Yaşam gücünün en estetik sunumu olarak öne çıkan hayat ağacı, aslında hayatı seven ve hayat ve yaşamdan keyif alan herkes için ortak bir anlam taşıyor.
İlk açıklamasının yanı sıra hayat ağacı, yeni bir yaşamı, yepyeni fırsatları temsil ediyor. Bazen ise, insanın bu dünyada iz bırakma,soyunu devam ettirme ve kök salma amacının,ailenin simgesi olarak yorumlanıyor. Tamda bu nedenle bu kolyeler genellikle, aile olarak görülen veya “Ailem olmanı istiyorum.” anlamıyla çok sevilen insanlara hediye ediliyor. Ailesini seven hemen herkesin favori kolyelerinden bir tanesi.
Bazıları fazla dallı budaklı ayrıca kalabalık, bazıları daha sade, bazıları da rengarenk hayat ağacı kolyeler, şu sıralar en çok da bu anlamlarıyla öne çıkıyor.

Online mağazamızda göz atabileceğiniz en güzel : Hayat Ağacı Gümüş Kolye

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0
0