... ...
Blog

Gümüş Takılarımın Temizliğini Nasıl Yaparım?

tak%25C4%25B1-temizligi.jpeg

Gümüş takılarımızı kendi evimizde temizleyip aldığımız günkü haline döndürmemizin bir yolu yok mu? Elbette var!

Günlük hayatımızda en sık kullandığımız takılar çoğunlukla gümüş küpe, yüzük, kolyeler oluyor. Dolayısıyla en çabuk yıpranan, en çabuk kararan ve ışıltısını kaybeden takılarımız da onlar oluyor. Takılarımızı her karardığında gümüşçüye götürüp temizletmek yerine evde uygulayacağınız pratik yöntemlerle temizleyip parlatmak daha uygun bir yol olabilir.

Öncelikle, hava ve ten ile temas ettikçe gümüş doğal olarak kararır. Takılarımızın hava ve tenimiz ile temasını kesmek de pek mümkün değil. Kararmayı azaltmak için ise, takıları kullandıktan sonra kutularında saklayıp havayla temasını kesmek gerekiyor.

Gümüş takıların temizliği için ilk yol, takıların yumuşak bir bezle haftada bir temizlenmesi. Takılarımızı düzenli bir şekilde kısa zamanlar ayırarak koruyabileceğimiz bu yöntem, elbette biraz özen istiyor.

Evde takı temizleme yöntemlerinden biri de takıyı amonyak ile yıkamaktır. Bunun için öncelikle bir miktar amonyağı sıcak suda karıştırın ve takınızı amonyaklı suyun içerisinde 5-10 dakika bekletin. Daha sonra bir diş fırçası ile fırçalayın. Bu işlem, takıların üzerindeki kararmayı giderecektir.

Evinizde uygulayabileceğiniz pratik yollardan biri de, takınızı içine karbonat ve limon karıştırılmış ılık suda bekletmek ve ardından kuru bir bezle silmektir. 10-15 dakika boyunca karbonatlı limonlu suda beklettiğiniz takınız, kuru bir bezle güzelce silindikten sonra eski ışıltısına kavuşacak.
Silgi ile Temizleme

Çok yaygın ve etkili olmamakla birlikte, kullanılan yöntemlerden biri de takıları defter silgisiyle silmektir. Takılarınızın kararan yerlerini bu yolla geçici olarak parlatabilirsiniz. Ancak pek tavsiye etmediğimiz bu yöntem, kalıcı sonuç vermeyecektir. Bu sebeple zorda kalmadıkça denemenizi tavsiye etmeyiz.

Gümüş takı severlerin görmeden geçmemesi gereken 2017’nin trend takı modelleri için TIKLAYIN!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0
0